Skip to main content

Radna akcija Franckovih zaposlenika za pomoć ugroženim pčelinjinjim zajednicama

Volonterska akcija zaposlenika tvrtke Franck u organizaciji platforme THE GREEN HUB

Nakon što je prošle godine gotovo 17 tisuća Franck Beestro posuda za medonosno cvijeće krasilo balkone, terase i vrtove diljem Hrvatske, Franck i ovog proljeća nastavlja poticati javnost na zaštitu pčela i pčelarstva. Vođeni činjenicom kako poljoprivreda svijeta ovisi o pčelama koje oprašuju oko 75% svjetskih prehrambenih kultura, Franckovi zaposlenici u suradnji s platformom THE GREEN HUB na lokaciji OPG-a Mihaljević pokrenuli su volontersku akciju sadnje medonosnog bilja.

„Ponosni smo jer smo uspjeli kreirati i realizirati ovu stvarno lijepu priču, uključiti naše potrošače i zainteresirati veliki broj ljudi. Posebno je zadovoljstvo što, u ovome slučaju, našu poziciju lidera u kategoriji čaja možemo iskoristiti za podizanje svijesti svih nas o ključnoj ulozi pčela u zaštiti naših ekosustava i bioraznolikosti, pa i života na Zemlji kakvog poznajemo. Svaki pa i onaj najmanji korak koji možemo napraviti u tom smjeru vrijedan je truda te stoga projekt ove godine širimo i na druga tržišta. istaknula je Lea Kušmišević, Brand Manager za kategoriju čaja u Francku.

OPG Mihaljević od svog osnutka 2008. godine kroz brojne edukativne radionice, aktivno educira javnost o važnosti svih oprašivača.

„Ovo nam je prva volonterska akcija te smo sretni što je Franck prepoznao važnost pčela i svih ostalih oprašivača važnih za održavanje bioraznolikosti. Sudionici akcije na više od 150 kvadrata našeg OPG-a zasadili su brojne zeljaste sadnice te time osigurali hranu za više vrsta prirodnih oprašivača. Cilj nam je da ovakve volonterske akcije postanu godišnja tradicija koja bi uvelike pomogla razvoju bioodrživosti.“, istaknuo je Ivan Mihaljević, vlasnik OPG Mihaljević.

Sretni smo jer renomirana tvrtka poput Francka razumije da su zdrave pčelinje zajednice esencijalne za održavanje zdravog ekosustava, bioraznolikost, proizvodnju hrane i ljudski opstanak. Zaposlenici, koji su zasadili različite vrste medonosnog bilja i drveća, su uložili svoje vrijeme u bolju budućnost s više pčela, ali i proširili svoje znanje o pčelama i proizvodima od meda. Vrlo smo zadovoljni što je suradnja platforme THE GREEN HUB i Francka rezultirala zadovoljstvom i pozitivnim doprinosom okolišu za sve uključene strane.“, izjavila je Tihana Veljačić ispred platforme THE GREEN HUB.

Zahvaljujući ovom društveno odgovornom projektu usmjerenom na zaštitu ugroženih pčelinjih zajednica, uz osvježeno izdanje Franck Beestro posude te volontersku akciju sadnje medonosnog cvijeća, pčele će i ove godine u sezoni cvatnje imati veći izbor hrane koje je nažalost, zbog urbanizacije i onečišćenja okoliša, u prirodi sve manje.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici.
Prihvaćam kolačiće
Odbijam kolačiće
Pravila privatnosti