Skip to main content

Grad Makarska započela suradnju s platformom THE GREEN HUB

Gradska uprava Grada Makarske postaje Eko zeleni ured

Gradska uprava Grada Makarske započela je suradnju s platformom THE GREEN HUB na provedbi programa Eko zelenog ureda zahvaljujući kojem će u prostorijama gradske uprave biti uvedene održive prakse poput pravilnog sortiranja i smanjenja otpada od papira i plastike, korištenja ekoloških sredstava za čišćenje i uštede energije.

Povodom implementacije održivih mjera u sklopu Eko zelenog ureda zaposlenici Grada Makarske sudjelovali su 28. i 29. studenoga na radionicama o održivom poslovanju. Cilj ovih edukacija je davanje doprinosa kontinuiranoj primjeni održivih praksi u zajednici te širenju ekološke svijesti kroz održiviji način rada Gradske uprave.

Suosnivačica platforme THE GREEN HUB i pokretačica inicijative Ditch Plastic Croatia Tihana Veljačić izjavila je: “Makarska nije samo prvi grad u Dalmaciji, nego i prvi grad u Republici Hrvatskoj koji je proveo ovakvu vrstu edukacije među svojim zaposlenicima. Drago mi je što su se Gradsko Vijeće i gradonačelnik Zoran Paunović odlučili za provedbu našeg programa. Nadam se da će njihov primjer pratiti i drugi gradovi i općine, jer ulaganje u kontinuiranu edukaciju zaposlenika, naročito na području održivog poslovanja postaje nužnost. Vjerujemo da će se Makarska svojim ambicioznim idejama o održivosti brzo pozicionirati kao lider na ovom području te biti prepoznata od strane svojih građana i posjetitelja kao destinacija koja brine o okolišu i ulaže u održive prakse“.

Platforma THE GREEN HUB izradila je analizu stanja gradskih prostora u kojima je smještena gradska uprava nakon čega su dali niz konkretnih preporuka i mjera za provođenje programa Eko zeleni ured.

“Zelena tranzicija nema alternativu. O tome smo govorili u predizbornoj kampanji te u zadnjih godinu i pol dan nastavljamo raditi na konkretnim projektima kojima je cilj zelena i održiva Makarska. No, promjena mora krenuti od nas. Iznimno nam je važna ekološka osviještenost naših zaposlenika jer ono što radimo treba biti poruka svim ostalim građanima”, izjavio je gradonačelnik Makarske Zoran Paunović.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici.
Prihvaćam kolačiće
Odbijam kolačiće
Pravila privatnosti