Skip to main content

Završila je prva sezona Green days in RBA

Za zaposlenike Raiffeisenbank Hrvatske osmislili smo jedinstven ciklus predavanja o ključnim ekološkim temam

U suradnji s Raiffeisenbank Hrvatska, platforma THE GREEN HUB osmislila je jedinstven projekt pod nazivom GREEN DAYS in RBA koji je imao za cilj educirati zaposlenike o ključnim temama vezanim uz zaštitu okoliša i motivirati ih da se uključe u planirane ekološke aktivnosti.

Svaki ciklus, kroz pet mjeseci trajanja projekta, bio je posvećen drugoj ekološkoj temi. GREEN DAYS in RBA započinjali su online predavanjima na kojima su, uz Tihanu Veljačić iz platforme THE GREEN HUB, sudjelovali i gosti predavači kada su u pitanju teme koje su se obrađivale. Na temi sprečavanja bacanja hrane gostovao je stručnjak za sigurnost hrane mr.sc. Marijan Katalenić, bezmesnog ponedjeljka kuharica i blogerica Nastasja Chiara Petrić,  dekarbonizacije Tena Šarić Rukavina iz Sindikata biciklista, reforestacije dr. Dušan Jelić iz tvrtke Magic Forest dok je u temi recikliranja sudjelovala Irena Relić iz tvrtke ESG insight.

 

Po završetku svakog predavanja krenuo bi kreativni natječaj u kojem su zaposlenici bili motivirani da smanje otpatke od hrane, osmisle bezmesne recepte, putuju do posla s biciklom, sudjeluju u sadnji borova u sklopu volonterske akcije Boranka te da skupljaju plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfona. Ovogodišnja sezona projekta simbolično je završila uručivanjem električnog romobila zaposlenici koja je prisustvovala na svim predavanjima te se aktivirala u svim kreativnim natječajima.

„Inspiriraj, informiraj i motiviraj – tako je nekako tekao naš polugodišnji projekt kojeg smo razvili u suradnji s provjerenim timom stručnjaka iz platforme THE GREEN HUB. Jako smo zadovoljni provedbom, a više od 150 kolega koji su sudjelovali na svakom predavanju nam je i dokaz tome. Učili smo, prakticirali naučeno, razvijali zelenije navike i natjecali se tko će bolje usvojiti koncepte održivosti. Veselimo se nastavku projekta i u 2023. godini.“ – izjavila je Sara Foršek, voditeljica održivosti u Raifeisenbank Hrvatska.

„Zahvaljujemo klijentu koji nam je povjerio zadatak provedbe ovakvog projekta. Sve počinje od promjene svijesti i prihvaćanja da je održivi način poslovanja jedini put prema boljoj budućnosti. Nadamo se da smo motivirali zaposlenike da primijene naučeno znanje u svakodnevnom životu te s nestrpljenjem očekujemo novi GREEN DAYS ciklus kada ćemo se posvetiti i drugim važnim ekološkim temama.“ – izjavila je Tihana Veljačić, suosnivačica platforme THE GREEN HUB i pokretačica inicijative Ditch Plastic Croatia.

Koristimo kolačiće kako bismo vam pružili najbolje iskustvo na našoj web stranici.
Prihvaćam kolačiće
Odbijam kolačiće
Pravila privatnosti